Servicii sociale

Centrul Social Guşteriţa

DATE CONTACT

Sibiu, str. Podului nr. 47 A
0723185693, 0741147567


Serviciul social „Centrul Social Guşteriţa" este un centru fără personalitate juridică, ce funcţionează în municipiului Sibiu, str. Podului FN şi face parte din structura Direcţiei de Asistenţă Socială Sibiu.
Centrul se află într-o zonă marginalizată din municipiul Sibiu, respectiv cartierul Guşteriţa, identificată astfel în Atlasul zonelor marginalizate din România şi inclus în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Sibiu.

Scopul serviciului social
(l) Scopul serviciului social „Centrul Social Guşteriţa", este de a asigura accesul la activităţi sportive, de informare socială, educative, culturale şi recreative comunităţii marginalizate din cartierul Guşterita.
(2) Prin înfiinţarea serviciului social în comunitate se asigură copiilor şi tinerilor din comunitatea marginalizată condiţiile pentru practicarea de activităţi sportive recreative.
(3) În cadrul Centrului se vor asigura şi activităţi de informare şi instruire pentru familiile din comunitate.
(4) Centrul deserveşte activităţi lor desfăşurate în interesul comunităţii, în vederea prevenirii marginalizării sociale;
(5) Serviciul social va sprijini totodată şi sportul pentru toţi, în vederea menţinerii sănătătii, recreerii şi socializării membrilor comunităţii. Sportul pentru toţi va fi realizat printr-un complex de activităţi bazate pe practicarea liberă a exerciţiului fizic într-un mediu curat şi sigur, individual sau în grup, organizat ori independent.
(6) Activităţile desfăşurate în „Centrul Social Guşteriţa", vor promova incluziunea socială şi vor duce la creşterea calităţii vieţii în cartierul Guşteriţa.
 
Centrul se organizeaza și fnctioneaza cu program zilnic,intre orele 08.00 – 20,00 în lunile de toamna/iarna și 08,00 -22,00 în lunile de perimavara/vara.
 
Activitatea Centrului poate fi sprijinită prin voluntariat de către alţi membri ai comunităţii, persoane adulte, sau membri ai unor asociaţii nonguvernamentale şi instituţii. Accesul persoanelor fizice în cadrul Centrului este gratuit, şi se realizează după un program stabilit şi avizat de directorul executiv al D.A.S. Sibiu.
 
Clădirea are o suprafaţă de aproximativ 150 metri pătraţi iar aici se vor desfăşura activităţi educaţionale şi de socializare pentru copii şi tinerii din comunitatea din această zonă, precum şi activităţi de informare, consiliere şi instruire pentru familii. Aceasta cuprinde o sală multifuncţională , vestiare şi grupuri sociale, un birou , grup social pentru persoane cu dizabilităţi.

Terenul de sport multi funcţional are o suprafaţă de 924 mp şi este destinat practicării unor activităţi sportive precum: fotbal, handbal, tenis, volei şi baschet. Acesta este dotat cu instalaţie nocturnă, camera de luat vederi şi este împrejmuit.

 


UNDE SE AFLĂ

Album foto

Sibiu, Bulevardul Victoriei 1-3, judeţul Sibiu
Programul cu publicul:
Luni – Joi - orele 8:00-15:00
Vineri – orele 8:00-12:00
© 2022-2024 DIRECȚIA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ SIBIU, Toate drepturile rezervate