Știri, anunțuri și evenimente

SEMINAR DE EDUCAȚIE PARENTALĂ DESTINAT PERSOANELOR CARE SE OCUPĂ DE CREȘTEREA ȘI ÎNGRIJIREA COPIILOR CU PĂRINȚI PLECAȚI LA MUNCĂ ÎN STRĂINĂTATE

Pentru a veni în sprijinul familiilor pentru creșterea și îngrijirea copilului cu părinți plecați la muncă în străinătate, conform prevederilor Legii nr.272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, Direcția de Asistență Socială Sibiu - Biroul Protecția Copilului a organizat în data de 23.11.2023, la sediul Centrului Multifuncțional de Servicii Sociale Sibiu, întâlnirea cu tema:
 
 ”Nevoile copilului, comunicarea în familie și gestionarea situațiilor conflictuale”.
 
Întâlnirea a avut ca scop informarea participanților cu privire la serviicile/beneficiile oferite pe plan local de către instituția noastră și conștientizarea rolului pe care familia îl are în dezvoltarea armonioasă a copiilor. Au fost prezente 20 de persoane cărora li s-au explicat modalitățile de gestionare a conflictelor cu copiii și ce trebuie să schimbe pentru a se îngrijii de nevoile psihologice ale copilului dar și ale adultului. Au realizat exerciții practice, au învățat cum se pun limite sănătoase și care sunt opțiunile care să determine comportamente pozitive în relația cu copilul.
  Specialiștii din cadrul Biroului Protecția Copilului au oferit exemple practice și au prezentat un scurt metraj video din care participanții au conștientizat importanța comunicării asertive și a solicitării sprijinului de specialitate atunci când au dificultăți în gestionarea problemelor pe care le întâmpină cu copiii. Au înțeles că nu pot utiliza aceleași metode și să pretindă un rezultat diferit în comportamentul celor mici și că schimbarea e la noi, la adulți!
 
Comportamentul și modul în care noi ca adulți ne rapotăm la cei din jur se reflectă în atitudinea și comportamentul copiilor noștrii, viitorii adulți de mâine!
 
La finalul întrevederii s-au oferit câteva sugestii și recomandări cu privire la îmbunătățirea comunicării cu copiii – 10 lucruri pozitive pe care la poți spune copilului tău!


Album foto

Sibiu, Bulevardul Victoriei 1-3, judeţul Sibiu
Programul cu publicul:
Luni – Joi - orele 8:00-15:00
Vineri – orele 8:00-12:00
© 2022-2024 DIRECȚIA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ SIBIU, Toate drepturile rezervate