Știri, anunțuri și evenimente

Direcția de Asistență Socială a municipiului Sibiu, exemplu de bună practică în serviciile sociale adresate persoanelor vârstnice

Direcția de Asistență Socială a municipiului Sibiu performează la nivel național prin serviciile sociale pe care le oferă comunității locale. În luna octombrie a anului 2022, în semn de recunoștință pentru furnizorii publici și privați din țară, care mereu sunt în sprijinul persoanelor vârstnice vulnerabile, Ministerului Muncii și Protecției Sociale a lansat concursul „Exemple de bune practici în serviciile sociale adresate persoanelor vârstnice din România”, pentru identificarea celor mai bune exemple.
În data de 14 decembrie, în cadrul festivității de premiere, organizată la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității din București, Direcția de Asistență Socială Sibiu a fost desemnată, ca fiind un exemplu de bună practică în serviciile sociale adresate persoanelor vârstnice.
Căminul de persoane Vârstnice Sibiu este un serviciu apreciat în comunitate dar si în rețeaua de servicii sociale naționale destinate persoanelor vârstnice mai ales datorită multiplelor colaborări cu sociatatea civilă.
Îngrijirea persoanelor vârstnice presupune mai mult decât asigurarea nevoilor de bază ale acestora ( hrană, cazare și medicație), iar prin implicarea membrilor comunității, de la cei mai mici membri ( preșcolari) la tineri, respectiv seniori, fiecare beneficiar din cadrul Căminului și-a regăsit o pasiune ( dans, teatru, muzică, grădinărit etc).
Toate aceste activități au contribuit la menținerea legăturilor sociale cu comunitatea, oferindu-le un scop și simțindu-se utili pentru societate, iar prin activitățile desfășurate în cadrul Cămunilui pentru persoane vârtnice am fost desemnați un exemplu de bună practivă la nivel național, reușind astfel să îmbunătățim calitatea vieții persoanelor vârstnice din punct de vedere emoțional, social, medical, funcțional și motric.
Echipa Căminului este alcătuită din personal specializat în domeniul medical și social ( medic, asistenți sociali, asistenți medicali și infirmieri), ceea ce face ca șederea beneficiarilor să fi sigură și benefică.
De asemenea, în cadrul aceluiași eveniment, au fost premiați și furnizorii privați de servicii sociale, Asociația Transilavia Vitalis Sibiu primind fiind premiată pentru serviile de îngrijire și asistență la domiciliu acordate persoanelor vârstnice, împreună cu care Direcția de Asistență Socială Sibiu a dezvoltat o frumoasă colaborare.
 
Director executiv,                                                                Șef SJCAPSPP,
Mihaela Sabău                                                                        Diana-Mihela Marton

Doamna Adriana -Sanda Orlea la primirea diplomei in numele Direcției de sistență Socială SibiuÎmpreună cu domnul Peter Janos Makkai, secretar de stat în Ministerul Muncii și Solidarității Sociale


Sibiu, Bulevardul Victoriei 1-3, judeţul Sibiu
Programul cu publicul:
Luni – Joi - orele 8:00-15:00
Vineri – orele 8:00-12:00
© 2022-2023 DIRECȚIA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ SIBIU, Toate drepturile rezervate